Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Österbymo

Följ

IFK Österbymo

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej

Kontaktinformation

Namn IFK Österbymo
Adress Idrottsvägen
Postadress 57374 Österbymo
E-post info@ifkosterbymo.se
Orgnr 822000-1724
Swish 1232885903
Kontonr 5382-5741

Om IFK Österbymo

  Om föreningen  
IFK Österbymo ”En bra social verksamhet med idrott som grund”.
Alla är välkomna till oss och målet är att alla ska trivas på vår anläggning och i vår verksamhet.
Föreningen IFK Österbymo stiftades år 1926. Vår grundidé är att arrangera träningar och tävlingar för barn, ungdomar och seniorer inom idrotterna fotboll, innebandy, löpning, simning och triathlon.

  Vår anläggning  
Bulevallen är hjärtat i föreningen, det är här som huvudparten av våra aktiviteter utförs. Anläggningen består av klubbstuga, två gräsplaner samt en konstgräsplan. Konstgräsplanen är försedd med belysning vilket medger fotbollsspel året om. Utöver Bulevallen är IFK Österbymo även tillsammans med Ydre Kommun ansvariga för el-ljusspåret, Bulespåret, en 2,4 km kuperad bana runt vår anläggning. Vintertid anläggs skidspår på Bulespåret.

  Styrelsen  
Styrelsen är otroligt stolta över vår fina förening! Att vara en del i att skapa en meningsfull fritid för barn, unga och vuxna är fantastiskt. De ideella krafterna i föreningen är A & O och tillsammans gör vi skillnad!
Ordförande - Sofie Rääf Palmlund
Vice Ordförande - Pernilla Gustafsson
Kassör - Sofia Svensson
Sekreterare - Christian Jordy
Ledamot - Ulrika Norin
Ledamot - Niklas Nilsson
Ledamot Vakant

  Vår verksamhet  
  Fotboll  
Fotboll är den största sektionen i föreningen. Ungdomssektionen består av sju lag i flera åldersgrupper från 5 år och uppåt. Klubben har många väldigt aktiva och engagerade ungdomsledare. Föreningen genomför årligen utbildningar för ledare och domare. Matcherna spelas i serier knutna till Smålands fotbollsförbund.
Seniorsektionen utgörs av ett representationslag samt ett B-lag för herrar.

  F.R.I-sportarna  
F.R.I-sportarna är en sektion i föreningen inriktade på löpning, simning, cykling, triathlon och längdskidor. Namnet syftar på tre ideal som varje F.R.I-sportare eftersträvar.

  Fortis   (raskare)
  Robustus   (starkare)
  Integer   (sundare)

Föreningen arrangerar träningar året om samt tävlingar som Jätten Bule-löpet och en deltävling i Höglandets Triathlon Cup.
F.R.I-sportarna deltar årligen i många tävlingar under IFK´s-flagg. Värt att lyfta är att IFK Österbymo år 2022 hade en deltagare i VM i IronMan i Kona, Hawaii.

  Innebandy  
Detta är en nystartad sektion i föreningen som erbjuder barn i yngre åldrar att utöva sporten.

  Mo-marken  
Detta är en Knalle-marknad som föreningen anordnar första lördagen i juli varje år i de centrala delarna av Österbymo. Utöver knallarna så finns representation från Ydre-företag, föreningar, veteranmotorklubben, brandkår samt mat-och fikaservering.
Marknaden brukar avslutas med en marknadsfest där människor möts, dansar och har trevligt.

  Jätten Bule-löpet  
Första helgen i november varje år arrangerar föreningen Jätten Bule-löpet som har genomförts i mer än 50 år. Ett terränglopp känd för dess mycket kuperade terräng. Detta är en löparfest som lockar många deltagare från hela Sverige och en folkfest i höstskrud utlovas.

  Kontaktuppgifter  
Hemsida: ifkosterbymo.se
Adress: Bulevallen, Idrottsvägen, 57374 Ydre
Mail: info@ifkosterbymo.se